Tussen 2011 en 2016 is het aantal mensen dat voor hun plezier gaat wandelen gestegen van 6,6 miljoen naar 10,5 miljoen wandelaars. Dit blijkt uit de Nederlandse Wandelmonitor, een onderzoek dat elke vijf jaar gehouden wordt.

Wandelen is een favoriete bezigheid van ruim 10 miljoen NederlandersDe belangrijkste redenen om te wandelen zijn het buiten willen zijn, ontspanning en het verbeteren van de conditie. Door het positieve effect van wandelen op de gezondheid besparen wandelaars op hun zorgkosten.

Dit zijn een aantal tips om het wandelen nog leuker, aangenamer en gezonder te maken:

  • Neem stevige wandelschoenen. Vooral rond de hak en de enkel moet de schoen stevig aanvoelen, terwijl dat de zool bij de voorvoet niet te stug moet zijn.
  • Neem de juiste maat. Laat u goed advieseren in de winkel. Uit ervaring blijkt, dat wandelaars vaak te kleine schoenen nemen.
  • Controleer regelmatig op slijtage van de schoenzolen. Het is normaal dat zolen na verloop van tijd slijten. Als u er echter te lang op doorloopt, kunt u klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of zelfs uw rug krijgen.

Bij beginnende of aanhoudende klachten is het verstandig om uw looppatroon bij de podotherapeut te laten controleren. Uw klachten kunnen door de podotherapeut onderzocht worden en indien nodig kan er een passende behandeling voor u gevonden worden. Vergeet uw wandelschoenen niet mee te nemen naar uw eerste afspraak!

Mocht u nog op zoek zijn naar leuke wandelroutes, kijk dan eens op Route.nl. Heel veel wandelplezier!

Deel dit artikel op